دکتر حسین نحوینژاد گفت: پس از این که ایران در زمینه امضای کنوانسیون حمایت از حقوق معلولان هیچ اقدامی انجام نداد در خرداد ماه سال جاری از طرف سازمان بهزیستی نامهای در این زمینه تهیه و به معاون اول رئیس جمهور ارسال شد.
وی نیز نامه مربوطه را به وزارت امور خارجه ارجاع و دستور پیگیری کنوانسیون را صادر کرد.
نحوینژاد افزود: جلسهای در وزارت امور خارجه در 20 تیر ماه سال جاری با حضور سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی تشکیل و مشخص شد همه آنها با کلیات کنوانسیون موافق هستند.
وی درباره مغایرتهای این کنوانسیون با قوانین داخلی کشور، تصریح کرد: کنوانسیون در هیچ مورد با قانون اساسی کشور مغایرت ندارد و ممکن است، اشکالاتی از نظر تطبیق با قوانین عادی (داخلی) داشته باشد.
نحوینژاداظهار کرد: در جلسهای که تشکیل شد، نمایندگانی از قوه قضاییه نیز حضور داشتند، آنها اشکالی به کنوانسیون وارد نکردند.
دکتر نحوینژاد با بیان این که تعویق امضای کنوانسیون باعث ایجاد تبلیغات منفی بر ضد کشور میشود، گفت: کارهای کارشناسی کنوانسیون پس از امضای آن آغاز میشود.
وی با اشاره به تشکیل جلسهای در این رابطه در روز سوم مرداد ماه در سازمان بهزیستی اذعان کرد: سازمان بهزیستی کشور به نمایندگی از نهادهای دولتی و غیردولتی، همچون وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و نمایندگان سازمانهای غیر دولتی، متنی را در زمینه کنوانسیون و حمایتهای آن از جامعه معلولان تهیه و به وزارت رفاه و تأمین اجتماعی ارسال کرد.
دکتر نحوینژاد عنوان کرد: وزارت رفاه و تأمین اجتماعی نیز به عنوان نماینده معلولان متن مربوطه را به زودی به هیأت دولت تقدیم میکند و از آنجا به نمایندگی از ایران به سازمان ملل ارجاع میشود. پس از امضای کنوانسیون توسط ایران در سازمان ملل، این کنوانسیون برای تبدیل به قانون وارد مجلس شورای اسلامی میشود.
نماینده تام الاختیار سازمان بهزیستی کشور در الحاق ایران به کنوانسیون حمایت از حقوق معلولان درباره شنیدههایی مبنی بر تصویب کنوانسیون در 16 آذر سال جاری به عنوان روز جهانی معلولان، تصریح کرد: تمامی این شنیدهها، درخواستهای معلولان است و در این زمینه نمیتوان بر پایه حدس و گمان پیش رفت. چرا که چنین معاهداتی عجلهبردار نیست، هر چند بسیاری از کشورها آن را امضا کردهاند، اما تنها یک کشور آن را تصویب کرده است، بنابراین بحث کنونی پیوستن ایران به کنوانسیون است.
دکتر نحوینژاد با بیان این که با امضای کنوانسیون معلولان، مشکلات آنها را به رسمیت میشناسیم، عنوان کرد: بدین ترتیب دولت متعهد میشود در راستای حل مشکلات این گروه حرکت کند، چرا که پیوستن به کنوانسیونها همانند ابزاری برای جذب اعتبارات بیشتر در این زمینه است، از طرف دیگر با امضای کنوانسیون توسط دولت، عدهای برای جذب و گرفتن اعتبارات بیشتر کنجکاو میشوند.
وی ادامه داد: دولت نیز با روح کلی کنوانسیون حمایت از حقوق معلولان موافق است.
کنوانسیون حمایت از حقوق معلولان هدف خود را پیشبرد و دفاع از حقوق انسانی و حرمت افراد معلول و رسیدگی به مشکلات اجتماعی آنها، توسعه حضور معلولان در محیطهای مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با فرصتهای مساوی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه اعلام کرده است.
این کنوانسیون که بیش از650 میلیون معلول دنیا را مورد خطاب قرار میدهد، دهم فروردین ماه سال جاری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با 50 ماده و 18 ماده الحاقی تصویب شد و در اولین روز تصویب شاهد امضای 88 کشور بود و 44 کشور نیز پروتکل الحاقی آن را امضا کردند.